«

»

aug 29 2011

Bejegyzés nyomtatása

A GOOGLE Térkép marketing szerepe

A Google Térkép szolgáltatásának is van marketing szerepe. Anyagi szempontból is meggyőző, hogy ingyenes. A Google Térképre minden cég, szolgáltató regisztrálhat, akinek van a térképen tervezett helyre bejegyzett telephelye. A Google ezt úgy ellenőrizni, hogy az adatok megadása után (szükséges hozzá Gmail cím) a térképen megadott címre egy kódot küld el postai úton. A kód beírása után jelenik meg a telephely (üzlet, rendelő, szolgáltató hely stb.) a térképen mindenki számára elérhetően.

Mit nyerünk ezzel a bejegyzéssel?

Többet mint gondolnánk. A Google Térkép és a Google Föld szolgáltatásokat is több millióan használják keresésre, de ez még nem minden. A Google a kulcsszavas kereséseknél (ahol ez indokolt) is megjeleníti a találatok első oldalán térképpel együtt az adott keresésre releváns térkép találatokat is. Ez a regisztrált cégnek új potenciális látogatókat hozhat.
Nem utolsó szempont, hogy a Google Adwords hirdetésekhez is csatolhatók a térkép adatok. Ennél a funkciónál a hirdetési szöveg alatt jelenik meg egy link (ha a hirdetés a találatok felett helyezkedik el), amire kattintva megnyílik a hirdetett üzlet helye a térképen.

Ha további részleteket szeretne megtudni, hogy milyen lehetőségeket rejt még a Google Térkép a cége számára, akkor kattintson ide!

Az adott cikk linkje: http://reklamarzenal.hu/google-terkep-marketing-szerepe/